عنوان: پیام به جشوارۀ علمی، ترویجی و تکریمی زکات
شرح:  

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

قال الله سبحانه و تعالی: «الَّذينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ».

برگزاری جشنوارۀ علمی، ترویجی و تکریمی زکات، که در جهت ترویج فریضۀ عظیم زکات شکل گرفته است، نشان از اهتمام متصدیّان گرامی این همایش و شما میهمانان و شرکت‌کنندگان عزیز نسبت به این واجب جامعه‌ساز دارد.

اهمیّت شایان توجّه این فریضۀ الهی تا بدانجاست که نه تنها دهها آیۀ مبارکۀ قرآن کریم و صدها روایت از اولیاء معصومین«علیهم‌السّلام» بدان اختصاص یافته است، بلکه به تصریحِ مکرّر قرآن مجید، این واجب بزرگ، یکی از مؤلّفه‌های اصلی عموم شرایع الهی و یکی از عناصر اصلی وحی خداوند به انبیاء عظام«صلوات‌الله‌علیهم‌اجمعین» بوده است: «وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنا وَ أَوْحَيْنا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْراتِ وَ إِقامَ الصَّلاةِ وَ إيتاءَ الزَّكاةِ وَ كانُوا لَنا عابِدينَ».

همدوشی این عبادت عظیم با نماز، که در عموم آیات بیّنات قرآن کریم تکرار شده است، نشان از این نکتۀ مهم دارد که «عبودیّت» باید همواره، همراه و قرین با «عدالت» باشد و عبودیّت خالی و تهی از عدالت، مقبولِ‌ پروردگار متعال نیست و مردود است، چنانکه ائمۀ اطهار«علیهم‌السّلام» نیز به این معنا تصریح فرموده‌اند.

در شرائط کنونی جامعۀ ما، که با کمال تأسّف، فقر و تنگناهای معیشتی و اقتصادی به شکل گسترده‌ای وجود دارد و چهرۀ جامعۀ اسلامی را زشت و مشوّه می‌سازد، نقش برجستۀ زکات به عنوان یکی از مهمّ‌ترین فرایضی که رابطۀ انسان را با سایر انسان‌ها و برادران و خواهران دینی خود تنظیم می‌نماید، باید جدّی گرفته شود و اهمیّت آن برای همگان به نحو صحیح تبیین گردد. این همایش و نظایر آن می‌تواند زمینۀ مناسبی برای ترویج و تبیین این فریضۀ عظیم باشد و در این‌صورت به هدف خود نائل خواهد شد.

توفیقات همۀ شما عزیزان را در این مسیر نورانی از خداوند تعالی مسألت می‌کنم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

 

حسين المظاهرى

26 /جمادى الثانی/ ١٤٤٤

 29 /10 /1401