عنوان: بيانات معظّم‌له در جشن عمّامه‌گذاري دویست و هشتاد نفر از طلّاب حوزۀ علميۀ اصفهان-1393/7/21
شرح:

دویست و هشتاد نفر از طلّاب حوزۀ علميۀ اصفهان در شب عيدالله‌الاکبر، عيد سعيد غدير، به دست مرجع عاليقدر حضرت آيت‌الله العظمي مظاهري«مدّظلّه‌العالي»، معمّم شدند.

018.jpgحضرت آيت‌الله العظمي مظاهري در اين آيين با شکوه، ضمن تبريک فرارسيدن عيد سعيد غدير، عمّامه را نشان طلبگي و معرّف سربازان حضرت ولي‌ّعصر«اروحنافداه» در جامعه دانستند و خاطر نشان کردند: ملبّس شدن طلاب به لباس فاخر روحانیّت، افتخار و نعمتی بزرگ و همچنین مسئولیتی خطیر برای آنان و خانوادۀ آنان است و طلاب ملبّس باید قدردان و شکرگزار این نعمت باشند.

ایشان در این زمینه افزودند: صرفنظر از اینکه طبق برخی از روایات، عمامه، تاج افتخار ملائکۀ الهی شمرده شده است، امّا افتخار بالاتر برای طلاب معمّم این است که پیامبر اکرم«صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» پس از ابلاغ ولایت در غدیر خم و بعد از نزول آیۀ تبلیغ، بر سر مبارک امیرالمؤمنین حضرت علی«سلام‌الله‌علیه» عمامه گذاشتند و طلاب معمّم از این جهت نیز باید قدردان و شکرگزار جایگاه خود باشند.

حضرت آيت‌الله العظمي مظاهري امتناع برخی طلاب لایق از تلبّس به لباس روحانیّت را صحیح ندانسته و تاکید کردند: آن دسته از طلاب عزیزی که از نظر رتبۀ تحصیلی و نیز از سایر جهات، صلاحیّت معمّم شدن دارند، شاسیته است که با تلبّس به لباس روحانیّت به جمع سربازان با نام و نشان امام زمان «اروحنافداه» بپیوندند و به‌وظایف و مسئولیت‌های سنگین خود اقدام نمایند.

حضرت آيت‌الله العظمي مظاهري در ادمۀ بیانات خود، تقیّد به ظواهر شرع را یکی از لوازم و وظایف با اهمیّت برای طلاب و به‌ویژه طلاب ملبّس و معمّم برشمرده و تصریح کردند: طلاب عزیز باید برای رعایت شأن و زیّ طلبگی، با اجتناب از گناه و اهتمام به‌واجبات و نیز به‌جا آوردن مستحبات و پرهیز از مکروهات و شبهات به اندازۀ توان، سرمشق جامعه باشند و علاوه بر این، از انس با قرآن و عترت و اهمیّت به ارزش‌های معنوی و اخلاق اسلامی غفلت نورزند.

ایشان در این زمینه، با اشاره به اینکه طلاب علوم دینی منسوب به اهل بیت«سلام‌الله‌علیهم» هستند، بر ضرورت مراقبت جدی آنان از رفتار و گفتار خود تأکید کرده و خاطر نشان کردند: بر اساس روایتی از امام صادق«سلام‌الله‌علیه»، کار خوب از هر که سر بزند خوب است، ولی از منسوبین به ائمۀ طاهرین«سلام‌الله‌علیهم» شایسته‌تر است؛ چنان‌که رفتار بد از هرکه سر بزند بد است، امّا از منسوبین به اهل بیت«سلام‌الله‌علیهم» بدتر و زشت‌تر است.

حضرت آيت‌الله العظمي مظاهري در بخش پایانی بیانات خود با ابراز خرسندی از گسترش نسبی حوزه‌های علمیّه، خواستار توجه بیشتر طلاب علوم دینی به همۀ ابعاد علوم اسلامی خصوصاً فقه سنّتی به عنوان پایه و محوریّت علمی حوزه‌ها شدند و تصریح کردند: اگرچه حوزه‌های علمیّه از نظر میزان تالیفات و تأسیس و راه اندازی مؤسسات علمی و پژوهشی، در سال‌های بعد از انقلاب ترقی داشته است، امّا باید به فقه سنّتی و فقه جواهری هم که امام راحل عظیم‌الشّأن«قدّس‌سرّه» بر حفاظت و صیانت از آن تاکید فراوان داشتند، بیش از این توجه شود و از افت علمی چه در زمینۀ فقه و چه در دیگر ابعاد علمی در حوزه‌ها جلوگیری به عمل آید.

ایشان با ابراز نگرانی از موضوع افت علمی و تحقیقی در مجامع حوزوی تأکید کردند: نسل کنونی در حوزه‌های علمیّه مسئولیت و وظیفۀ سنگینی دارد و باید علوم دینی خصوصاً فقه سنّتی را که میراث گذشتگان است، به نسل‌های بعدی برساند.

 حضرت آيت‌الله العظمي مظاهري در این مراسم از زحمات و تلاش‌های مرکز مدیریت حوزۀ علمیّۀ اصفهان و از مدیر محترم این حوزه، آیت‌الله طباطبایی، به‌ویژه به جهت ابتکار برگزاری مراسم عمامه‌گذاری طلاب در عید غدیر هر سال، قدردانی و تجلیل کردند.

گزارش تصویری

=============

013.jpg

014.jpg

001.jpg

008.jpg

002.jpg

004.jpg

005.jpg

011.jpg

018.jpg

020.jpg

017.jpg

021.jpg